Memoria på barneskole: – Kommunikasjonen blir tettere

 

På en barneskole i Trøndelag har foreldre, sammen med to miljøveiledere, tatt initiativ til å opprette Memoriaprofil for en elev.

 

I denne artikkelen deler de øyeblikk fra elevens hverdag, og de bruker Memoria hver dag. I denne artikkelen forteller en av miljøveilederne om hvordan de bruker Memoria, og hvilke erfaringer de har gjort seg så langt.

 

Alle bilder i artikkelen er kun for illustrasjonsformål, og har ingen tilknytning til eleven som omtales i saken. 

 

Memoria gjør elevens interesser og opplevelser lett tilgjengelig for familie støttepersoner. Illustrasjonsfoto: MinMemoria AS

 

Memoria gjør livshistorien lett tilgjengelig på flere flater. Illustrasjonsfoto: MinMemoria AS

Gir et utgangspunkt for samtaler med eleven

Vi begynte å bruke Memoria ved skolestart i år, og vi bruker det mest til kommunikasjon mellom hjemmet og oss på skolen. Vi deler daglig bilder og meldinger fra elevens skolehverdag, mens foreldrene deler øyeblikk fra fritiden. På denne måten får eleven selv formidle hva han har gjort på skolen eller i helgen, slik at alle parter får et godt grunnlag for samtaler med eleven.

 

Tettere kontakt mellom skole og familie

I Memoria får vi formidlet hva som er viktig for oss i samspill med eleven. Jeg opplever at dette skaper en tettere kontakt mellom oss på skolen og eleven sin familie. Vi bruker meldingsfunksjonen mest, men bildealbum er også et godt samtaleverktøy i samspill med eleven.

 

Eleven får dele fine opplevelser med hele familien

I Memoria kan man dele fine øyeblikk fra hverdagen. Illustrasjonsfoto: MinMemoria AS

Et godt eksempel på hvilke gevinster Memoria gir oss, er en gang eleven hadde malt et bilde. Eleven hadde lyst til å vise bildet til besteforeldrene sine, men de bor langt unna, og det var lenge til neste gang de skulle møtes. Vi tok da et bilde av maleriet og la det inn i Memoria, sånn at besteforeldrene kunne logge seg inn og se det med en gang.

Vil du anbefale andre å bruke Memoria for barn og unge?
Ja, jeg vil anbefale andre å teste Memoria for barn og unge. Det er enkelt å bruke, og man har det man trenger i appen for å kommunisere med familien.

 

 

Vi takker miljøveilederen som har delt sine erfaringer, og håper dette kan inspirere flere til å ta Memoria i bruk!

 

 

 

Publisert 15.11.2019 kl. 15:14

 


 

Vil du har mer informasjon om Memoria til din omsorgstjeneste? Ta kontakt med oss for en prat eller en demo, eller trykk her for å be om et uforpliktende tilbud.

 

Les flere brukerhistorier her