fbpx

Gode øyeblikk oppstår hele livet

Memoria er en digital minnebok som lar deg ta vare på minnene til bestemor, far eller onkel

Vår livshistorie er
grunnlaget for hvem vi er

Visste du at bestefar spilte fotball under krigen, eller at mamma var på backpacking i Asia da hun var 17 år? Det vet kanskje ikke alle som omgås bestefar eller mamma, eller hvor viktig denne historien er. Å dele minner og opplevelser gjør oss stolte og er viktig for livskvaliteten, men for mange er det av ulike årsaker vanskelig å formidle historien og identiteten sin. I Memoria kan de som kjenner personen dele de hendelsene som har betydd mye, interessene de har eller gamle bilder fra oppveksten, slik at de som omgås personen i hverdagen kan skape gode opplevelser gjennom meningsfylte samtaler og aktiviteter sammen.

Slik fungerer Memoria

I Memoria kan dere dele bilder, minner og de viktigste relasjonene fra livet i personen sin egen Memoriaprofil. Dere kan selv bruke Memoria sammen for se på bilder fra bestemor og bestefar sitt bryllup, snakke om fiskebåten pappa var på i Finnmark eller sende en hilsen til lille Mia som er på ferie i Spania. Hvis personen bor på et sykehjem eller omsorgsbolig, eller er knyttet til andre omsorgstjenester, kan det være fint for de ansatte å bli bedre kjent med personen, og du kan da gi dem tilgang til profilen. Gjennom nettsiden og appen er Memoria alltid tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg.

I Memoria bruker du nettsiden til å legge inn eller endre innhold enten fra mobil, PC eller nettbrett. I tillegg har vi en visningsapp som er ment for direkte bruk av Memoria sammen med personen. Appen kan lastes ned til nettbrett og mobil. I visningsappen kan du sende bilder og meldinger, og du kan velge favorittbilder, men annen redigering gjøres på nettsiden.

1

Opprett egen brukerkonto og MemoriaprofilFor å opprette en Memoriaprofil må du først registrere deg på nettsiden og få en brukerkonto, så kan du opprette en Memoriaprofil for personen.
2

Inviter andre og legg inn innholdNår Memoriaprofilen er opprettet kan du invitere andre i familien eller venner til å bidra med bilder, historier og minner i profilen.
3

Gi andre tilgang for å bli bedre kjentMemoriaprofilen kan også deles med en eller flere omsorgstjenester, slik at de kan bli kjent med personen. Dette kan for eksempel være hjemmetjenesten, et dagsenter, besøksvenner, en omsorgsbolig eller et sykehjem.

Møt Hermann

Prøv Memoria gratis i 30 dager
Opprett konto her »
I Memoria har du 30 dagers gratis prøvetid. Etter dette kan du velge mellom et årsabonnement (999,- per år) eller et månedsabonnement (99,- per måned) for Memoriaprofilen. Du kan gi så mange du ønsker tilgang til Memoriaprofilen, og dere kan dele så mange bilder og historier som dere ønsker. Det er ingen bindingstid, og Memoriaprofilen kan når som helst slettes for å avslutte abonnementet.

FAQ - hvordan
bruker man Memoria

 • Må jeg ha nettbrett for å bruke Memoria?

  Innholdet i profilen legges til på nettsiden, og kan brukes fra både PC, nettbrett og mobil. For å se på innholdet sammen med personen anbefaler vi at Memoria brukes på nettbrett. På nettbrettet kan man laste ned visningsappen og enkelt bruke den til å se på bilder sammen, lese historier eller snakke om personen sine interesser. Appen til nettbrett og mobil er utviklet uten redigeringsfunksjoner slik at hvem som helst skal kunne bruke den, uten fare for å endre eller slette noe ved et uhell. Vi anbefaler å bruke nettbrett over mobil, da nettbrettet gir en bedre opplevelse når man f.eks ser på bilder eller leser en historie sammen. Appen kan brukes på alle nettbrett og mobiler som har Android og IOS operativsystem.

 • Hva er forskjell på nettsiden og appen?

  På nettsiden kan du opprette Memoriaprofil, og legge til, endre eller slette informasjon og bilder i Memoriaprofilen. Appen til nettbrett og mobil er utviklet for at hvem som helst skal kunne bruke den, uten fare for at noe blir slettet eller endret ved et uhell. I appen kan du se hele Memoriaprofilen, skrive meldinger og merke favorittbilder, men annen redigering gjøres på nettsiden.

 • Er Memoria bare for personer med tilknytning til en omsorgstjeneste?

  Memoria kan brukes av alle som ønsker å bruke det, men vi har lagt til noen funksjoner som gjør at det enkelt kan integreres i omsorgstilbudet. Dersom du er pårørende kan du velge å gi en institusjon eller en ansatt tilgang til Memoriaprofilen, slik at de enkelt kan bli bedre kjent med personen. De vil kunne lese historier, se på bilder og finne mer informasjon familien, slik at de enklere kan skape gode, sosiale stunder sammen med personen.

 • Hvem har tilgang til informasjonen som ligger i Memoria?

  Familien og pårørende bestemmer hvem som har tilgang til Memoriaprofilen, og kan gi tilgang til dem de ønsker. All informasjon er beskyttet med brukernavn og passord, og er ikke søkbar eller synlig for andre enn de som har fått tilgang til å se informasjonen. Medisinsk informasjon eller andre sensitive opplysninger skal ikke legges inn i Memoria, da slik informasjon kun skal ligge i journalsystemer.

 • Hva koster et abonnement?

  I Memoria har du 30 dagers gratis prøvetid. Etter dette kan du velge mellom et årsabonnement (999,- per år) eller et månedsabonnement (99,- per måned) for Memoriaprofilen. Du kan gi så mange du ønsker tilgang til Memoriaprofilen, og dere kan dele så mange bilder og historier som dere ønsker. Det er ingen bindingstid, og Memoriaprofilen kan når som helst slettes for å avslutte abonnementet.