fbpx

MEMORIA FOR PRIVATPERSONER

Memoria setter fokus på det som betyr mest - med personen og deres livshistorie i sentrum.

"Nå får mamma bli inkludert i familielivet på en helt annen måte. Og det fine er at hvilken som helst pleier kan plukke frem en iPad og prate med henne om ting hun husker, ting som betyr noe for henne. Det handler om livskvalitet."
- Anders Johnson, pårørende

Slik fungerer Memoria

Vet personalet at Anne ønsker å få med seg morgensendingen på radio, og at Ola har reist gjennom hele Europa med tog? Å dele minner og opplevelser gjør oss stolte og er viktig for livskvaliteten, men for mange er det av ulike årsaker vanskelig å formidle historien og identiteten sin.

I Memoria formidles personen sin livshistorie gjennom en egen, personlig Memoriaprofil. Her kan dere som kjenner personen dele både bilder, minner og hvem de viktige relasjonene er, og alle som får tilgang kan kommunisere med bilder og meldinger. På denne måten kan også helsepersonell, avlastere og andre støttepersoner bli bedre kjent med personen, og enklere skape gode opplevelser i hverdagen. Gjennom nettsiden og appen er Memoria alltid tilgjengelig, uansett hvor du befinner deg.

1

Opprett brukerkonto og MemoriaprofilRegistrer din brukerkonto i ditt navn, og opprett så Memoriaprofil om personen.
2

Del bilder og minnerNår Memoriaprofilen er klar kan du invitere andre til å se profilen, eller til å bidra med bilder og minner selv.
3

Bruk MemoriaSe på bilder og del minner sammen, og hold kontakten med de som betyr mest gjennom bilder og meldinger.

Møt Hermann

Prøv Memoria i 30 dager
Opprett konto her »
I Memoria får du 30 dager gratis prøvetid. Etter dette kan du velge mellom et årsabonnement (1 499,- per år) eller et månedsabonnement (149,- per måned) for Memoriaprofilen. Du kan gi så mange du ønsker tilgang til Memoriaprofilen, og dere kan dele så mange bilder og historier som dere ønsker. Det er ingen bindingstid, og Memoriaprofilen kan når som helst slettes for å avslutte abonnementet.

Ofte stilte spørsmål

 • Må jeg ha nettbrett for å bruke Memoria?

  Innholdet i profilen legges til på nettsiden, og kan brukes fra både PC, nettbrett og mobil. For å se på innholdet sammen med personen anbefaler vi at Memoria brukes på nettbrett. På nettbrettet kan man laste ned visningsappen og enkelt bruke den til å se på bilder sammen, lese historier eller snakke om personen sine interesser. Appen til nettbrett og mobil er utviklet uten redigeringsfunksjoner slik at hvem som helst skal kunne bruke den, uten fare for å endre eller slette noe ved et uhell. Vi anbefaler å bruke nettbrett over mobil, da nettbrettet gir en bedre opplevelse når man f.eks ser på bilder eller leser en historie sammen. Appen kan brukes på alle nettbrett og mobiler som har Android og IOS operativsystem.

 • Hva er forskjell på nettsiden og appen?

  På nettsiden kan du opprette Memoriaprofil, og legge til, endre eller slette informasjon og bilder i Memoriaprofilen. Appen til nettbrett og mobil er utviklet for at hvem som helst skal kunne bruke den, uten fare for at noe blir slettet eller endret ved et uhell. I appen kan du se hele Memoriaprofilen, skrive meldinger og merke favorittbilder, men annen redigering gjøres på nettsiden.

 • Er Memoria bare for personer med tilknytning til en omsorgstjeneste?

  Memoria kan brukes av alle som ønsker å bruke det, men vi har lagt til noen funksjoner som gjør at det enkelt kan integreres i omsorgstilbudet. Dersom du er pårørende kan du velge å gi en institusjon eller en ansatt tilgang til Memoriaprofilen, slik at de enkelt kan bli bedre kjent med personen. De vil kunne lese historier, se på bilder og finne mer informasjon familien, slik at de enklere kan skape gode, sosiale stunder sammen med personen.

 • Hvem har tilgang til informasjonen som ligger i Memoria?

  Familien og pårørende bestemmer hvem som har tilgang til Memoriaprofilen, og kan gi tilgang til dem de ønsker. All informasjon er beskyttet med brukernavn og passord, og er ikke søkbar eller synlig for andre enn de som har fått tilgang til å se informasjonen. Medisinsk informasjon eller andre sensitive opplysninger skal ikke legges inn i Memoria, da slik informasjon kun skal ligge i journalsystemer.

 • Hva koster et abonnement?

  I Memoria har du 30 dager gratis prøvetid. Etter dette kan du velge mellom et årsabonnement (1 499,- per år) eller et månedsabonnement (149,- per måned) for Memoriaprofilen. Du kan gi så mange du ønsker tilgang til Memoriaprofilen, og dere kan dele så mange bilder og historier som dere ønsker. Det er ingen bindingstid, og Memoriaprofilen kan når som helst slettes for å avslutte abonnementet.

 • Hvor finner jeg tips og brukermanual?

  Du finner tips og veiledere på hjelp.minmemoria.no. Du kan også klikke på "Brukermanual" helt nederst på nettsiden.